Jeg får denne meldingen når jeg åpner Brettboka med Macen.

"Kunne ikke åpne denne boka som normalt grunnet feil i en macOS-komponent. En alternativ måte vil bli forsøkt i stedet med begrenset funksjonalitet.»

Denne feilen kommer i Mac-appen for enkelte bøker på macOS 10.12 Sierra eller nyere. Årsaken er at appen benytter en systemkomponent som har blitt endret av Apple med Sierra, og som har laget mye trøbbel for en rekke programmer (inkl. BrettBoka).

Appversjon 1.3.1 av BrettBoka-appen for Mac greier likevel å åpne bøkene, men da i en begrenset modus hvor diverse funksjoner mangler for bøkene det gjelder. Det er i forbindelse med denne modusen at feilmeldingen vises.

Den beste løsningen på problemet vi kan tilby foreløpig er å benytte webutgaven av BrettBoka (ved å logge inn på brettboka.no i nettleser) inntil vi får oppdatert Mac-appen med ny versjon. Det vil fremdeles ta tid før vi kommer så langt, men vi jobber med saken så fort som mulig.