Skolens bokinnkjøper logger seg inn på brettboka.no og bestiller et antall digitale lærebøker. Bøkene blir tilgjengelig med en gang, og kan deles ut til elever og lærere via aktiveringskoder som skolen selv administrerer på brettboka.no. For flere detaljer, se denne artikkelen: Innkjøp og lisenshåndtering

Elever og lærere som har mottatt en aktiveringskode trenger kun å laste ned BrettBoka-appen for å få tilgang til bøkene sine, eller logge inn i webutgaven.

Det er også mulig å kjøpe bøker via BS Undervisning. Selve bestillingen utføres da hos BS Undervisning, mens produktlisensene leveres til skolens boklager på brettboka.no som vanlig.

Slik kjøper du inn bøker til din skoler:

1. Gå til brettboka.no

2. Logg inn med din brukerkonto

3. Klikk på menyvalget øverst til høyre ("...")

4. Klikk på lenken med skolens navn under seksjonen "Gå til innkjøp og administrasjon"

5. Velg menyvalg "Bokinnkjøp", og så "Ny bestilling". Følg instruksjonene videre på skjermen

Deretter:

For å hente ut innkjøpte bøker (opprette aktiveringskode):

6. Klikk på menyvalg "Boklager"

7. Velg "Nytt bokuttak"

8. Angi brukergruppe og antall brukere, og kryss av de titlene som skal plasseres i en ny aktiveringskode

Det blir da opprettet en ny aktiveringskode som kan deles ut til de personene som skal bruke bøkene: elever og lærere. Bøkene kan brukes enten direkte på brettboka.no (via nettleser), eller ved å laste ned egen app (se brettboka.no/apps). Husk at hver elev/lærer må logge inn med sin egen brukerkonto.